Kwaliteit

Vakwerk & Ambacht

Een parketvloer leggen is vakwerk, een echt ambacht. Het leggen van een juiste ondervloer, het lijmen van de parketdelen op de ondervloer, het schuren en het afwerken met lak, olie of was zijn handelingen die de kwaliteit van de vloer blijvend beïnvloeden. Een slecht gelegde vloer zal namelijk nooit mooi worden, ongeacht hoe goed de kwaliteit en duurzaamheid van het parket is dat u gekozen hebt. Bij Van Burik Parket ben ik degene die u adviseert, maar ook degene die de vloer bij u thuis plaatst en hier garantie op geeft.
 

Eerlijk hout

Mijn leveranciers zijn allen leverancier van PEFC-gecertificeerd hout, d.w.z. verkregen door goed & duurzaam bosbeheer. Dit garandeert niet alleen de kwaliteit van het hout van uw vloer maar ook die van het bosbeheer. Dit geldt ook voor het hout dat verwerkt wordt in Pergo-laminaat. Tevens speelt bij de fabricage van laminaat recycling een hoofdrol. 
 

Minimale kiervorming/werking

Ik verwerk enkel optimaal gestabiliseerd hout, zowel voor het traditioneel parket als lamelparket. Desondanks blijft hout een natuurproduct dat gevoelig is voor schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur. Daarom adviseren wij u om m.n. tijdens het stookseizoen een luchtbevochtiger te plaatsen om te voorkomen dat de luchtvochtigheid daalt tot onder de 45%. Deze luchtvochtigheid is goed voor uw vloer maar ook prettiger voor uzelf.
 
Parket in combinatie met vloerverwarming en/of vloerkoeling is goed mogelijk. Graag leg ik in een persoonlijk gesprek uit welke houtsoorten geschikt zijn en waar u rekening mee dient te houden.
 

Sortering

Sorteringen zijn normen en richtlijnen die het u makkelijker maken om uit het brede aanbod de kwaliteit te kiezen die u zoekt; zitten er kwasten in en hoe groot zijn deze, is er sprake van kleurverschil. Bij Van Burik Parket bent u gegarandeerd van de sortering naar uw verwachting.

Van Burik Parket

Madelieflaan 11
4741 EZ Hoeven
Nederland
 
T.+31(0)165-502470
E.info@vanburikparket.nl